Volba kandidátů ODS pro volby do zastupitelstva kraje

24.01.08 18:00

se uskutečnila na oblastním sněmu v Nymburce v hotelu Postřižiny. Nejprve byl volen kandidát na první pozici za naší oblast. V této volbě se utkali Ladislav Kutík a Petr Kopecký. Poměrem hlasů 42 - 24 zvítezil Ladislav Kutík (Nymburk) a bude tak na krajské kandidátce ODS nejvýše postaveným kandidátem z naší oblasti Nymburk.
Ve druhém kole se volil kandidát na druhou pozici. Kandidovali Jozef Ďurčanský, Petr Kopecký, Václav Michl. V prvním kole této volby byl vyřazen Jozef Ďurčanský (15 hlasů) a do druhého kola postoupili Petr Kopecký (24 hlasů) a Václav Michl (25 hlasů). Zde nakonec těsně zvítězil Václav Michl se 34 hlasy proti 32 hlasům protikandidáta. Václav Michl tak bude druhým nejvýše postaveným kandidátem za naší oblast a jedná se o člena našeho poděbradského místního sdružení ODS.
V další volbě se volil kandidát na třetí pozici. Kandidovali Jozef Ďurčanský, Petr Kopecký a Lukáš Pilc. Zde hned v prvním kole zvítězil Petr Kopecký se 38 hlasy.
Tím byli zvoleni první tři kandidáti za naší oblast a v další volbě se volili kandidáti pro další pozice 4. až 11. Tato volba dopadla následovně:
4. Petra Hamplová (Lysá nad Labem)
5. Jozef Ďurčanský (Poděbrady)
6. Martin Benešovský (Poděbrady)
7. Zdeněk Vocásek (Nymburk)
8. Lukáš Pilc (Milovice)
9. Marta Suchánková (Městec Králové)
10. Helena Štrobl Syrovcová (Poděbrady)
11. Michal Hudcovic (Poděbrady)